Huli-Sauna

Huli-Sauna on löylyvalmis kelopihasauna!

Kappale pohjoisen metsän tuoksua ja tunnelmaa! Aito kelopihasauna helposti ja nopeasti omaan pihaan, järven rantaan tai vaikka metsän siimekseen. Huli-Saunalla täydennät kätevästi majoituspalvelujasi ja tarjoat tunnelmallisen ja rentouttavan elämyksen vieraillesi.

Huliswoodin Huli-Saunat ovat lähes valmiiksi rakennettuja ja löylyvalmiita kelosta rakennettuja pihasaunoja. Seinät on veistetty käsityönä noin 20 cm vahvasta kelohirrestä.

Harkitut yksityiskohdat

Kelo materiaalina luo saunahetkiin aivan omanlaisensa rauhoittavan tunnelman. Saunojen sisustuksessa keloa on käytetty katossa, lauteissa ja ovissa. Rauhallista tunnelmaa korostaa lauteen alta pilkistävä himmeä valaistus. Ponttilautalattia jalkojen alta tuntuu lämpimältä ja sopii hyvin saunan ilmeeseen. Kiuas isolla kivitilalla antaa kestävät ja muhkeat löylyt.

Kelosta rakennettu pihasauna - Huli-Sauna - on myös sisältä täyttä keloa lauteita myöten.

Pikku-Huli

Pikku-Huli istuu hyvin pienemmillekin pihoille. Tämän pihasaunan suorille lauteille mahtuu kolme henkeä. Optiona on L-muotoinen laude, jolloin yksi saunojista voi lepäillä myös rennosti makuullaan.

Vasta-Huli

Tähän pihasaunaan mahtuu jopa kuusi saunojaa ylälauteille yhtä aikaa. Nimensä mukaisesti lauteilla istutaan leppoisasti vastakkain ja saunajutut kerrotaan suoraan vastapuolelle. Lauteille kulkeminen on helppoa ja turvallista, sauna toimii siten erityisen hyvin vaikkapa matkailukäytössä.

Iso-Huli

Huli-malleista suurin on suunniteltu myös yöpymistä ajatellen. Pihasaunan viereistä tilaa voidaan käyttää pukuhuoneena ja majoittumiseen. Se on mukava paikka vieraille ja varsinkin lapsille. Väliseinässä on venttiilit, joiden avulla saunan lämpö saadaan siirtymään myös viereiseen tilaan. Näin majoittuminen on mukavaa kylmänäkin vuodenaikana.

Villi-Huli

Huli-Saunoja voidaan tarvittaessa muokata. Leveys ja korkeus ovat kuljetuksen takia vakiot, mutta esimerkiksi pituutta, väliseinän paikkaa, ikkunoiden ja ovien paikkoja ja kokoja sekä lauteita voidaan muuttaa. Voisit laittaa tähän saunaan esimerkiksi etuseinälle suuren panoraamaikkunan! Lauteet ja kiuas voidaan jättää myös pois, jolloin Huli-Sauna muuntuu helposti vaikkapa tunnelmalliseksi keloaitaksi, lisämajoitustilaksi, työhuoneeksi tai varastoksi. Tämän näppärän ja tunnelmallisen rakennuksen käyttötarkoituksessa vain mielikuvitus on rajana!

 

Huli-Keittiö

Kesäiset herkut valmistat ja grillaat Huli-Keittiön suojissa. Keittiö toimii toki yksinkin, mutta erityisen hyvin se sopii Huli-Saunan viereen. Yhdessä ne luovat pohjoisen tunnelmaa henkivän kokonaisuuden. Katoksessa on tilaa grillille ja pöytätasolle, ruokailuryhmän voi sijoittuu kesäkeittiön eteen. Lisävarusteena saatava valokate antaa tarvittaessa suojaa. Valokatteen voi talven ajaksi laskea terassin etuseinää vasten. Näin grilli, kaasusäiliöt ja muut tarvikkeet pysyvät varmasti kuivina ja kunnossa seuraavaan kesään.

 

Toimitussisältö

Vakiokiuas on Narvi Stony kivikorilla varustettuna. Hormi on myös Narvin valmistama. Lisävarusteena on saatavissa piippumallinen vedenlämmitin kivikorin päälle. Kiukaan ympärillä on säteilysuoja ja lattiaa vasten on suoja-alusta. Kiuas voidaan vaihtaa toiseen tai jättää pois. Huli-Sauna voidaan toimittaa myös sähkökiukaalla. On huomioitava, että hirsiseinät vaativat sähköntarpeeltaan muita seinärakenteita suuritehoisemman kiukaan. Lattiassa on kaato kiuasseinällä olevaan kouruun. Vesi ei jää seisomaan lattialle

Katso tarkempi Huli-saunojen toimitussisältö alla olevasta liitteestä. Huli-Saunojen vakiotoimitussisalto

Asennus

Kuljetuksen ajaksi sivuräystäät ja piipun yläosa irrotetaan. Kiuas ja hormi on tuettu, kunnes sauna on nostettu paikalleen. Huli-Valmissaunat asennetaan asiakkaan valmiille perustukselle ja ovat kylpyvalmiita tuntien sisällä toimituksesta. Nosturilla rakennuksen asennus onnistuu hankalampaankin paikkaan ilman kasvillisuuden tai pihan vaurioita.

Rakennuslupa?

Huli-Valmissaunan rakentamiseen tarvitaan lähtökohtaisesti joko toimenpide- tai rakennuslupa, jonka myöntää rakennuspaikkakunnan viranomainen. Saat rakennuskuntasi rakennusvirastosta tietoa vaadituista luvista ja määräyksistä.