Scroll Top

Kelohus och kelovillor

Timmerhus

Huliswoods timmerhuskollektion består av byggnader som med solid yrkeskunskap byggts åt våra kunder. Kelobyggande skiljer sig från industriellt timmerbyggande, så det är bra att ta våra modeller som utgångspunkt när du designar ditt eget hus. Du kan också enkelt anpassa modellerna efter dina egna behov. Byggnadstillstånd för modellerna på vår hemsida ingår i priset för stommen.

Kelo-Matti

  • Golvyta: 223 m2
  • Boyta: 214 m2

Tikkakallio

  • Golvyta: 177,8 m2
  • Boyta: 152,7 m2

Lahdenpohja

  • Golvyta: 113 m2 (Loft: 10 m2) 
  • Boyta: 122 m2 

För byggare

Våra samarbetspartner kan organisera hela ditt byggprojekt, från tomter och professionell design till ett nyckelfärdigt projekt. Om du har erfarenhet av och kunskap om timmerbyggnad kan du naturligtvis också bygga det helt själv – vi levererar då endast materialet till din tomt.

Våra samarbetspartner är experter inom traditionellt timmerbyggande: skickliga timmerbyggare, grupper av timmermän, byggföretag, möbeltillverkare, transportföretagare, arkitekter och designer.

Kelobjälke – unikt byggmaterial

Bjälkstockar som sågats ur kelo är ett unikt material som passar såväl till nya timmerhus som för reparation av gamla. Kelobjälken är en många hundra år gammalt torrt timmer av rödfuru, som inte sätter sig, förvrids eller blånar.

En vägg som bilats professionellt, antingen med yxa eller maskin, efterliknar spåren efter gamla timmermän. Traditionellt bilas kelobjälken för hand med endast motorsåg och yxa som arbetsverktyg. Huliswood erbjuder även kelobjälkar som bearbetats med maskin.

Stocken har ett brett långdrag, vilket ger väggen god värmeisolering. Trädets konicitet bevaras ändå, och från utsidan sedd skiljer sig inte byggnaden mycket från stock som bilats för hand.

Snidad för hand

Bilad för hand

Snidad för hand och bilad för hand

Med maskin