Scroll Top

För inredare

Tidlös design

I vårt sortiment hittar du kelolampskärmar, unika kelomöbler samt naturens egna vackra inredningsmaterial – kelopanel och kelosågvirke.

I vårt utbud ingår även den sirliga och moderna kollektionen Uhtua Design.

Kelopanel

Du bygger enkelt en äkta sågbak med den lätta panelen som tillverkats av kelo och ger utrymmet en lappländsk atmosfär.

Kelopanel är ett modernt sätt att bygga en äkta sågbak. Kelopanelen är mycket enkel och snabb att installera tack vare den praktiska spontkonstruktionen!

Kelopanel lämpar sig för bastu, spisrum och nästan alla typer av utrymmen där man vill ha en äkta lappländsk känsla. Kelopanel kan också monteras på fasader, vilket gör det möjligt att använda ett mer robust material.

Ta en titt på våra objekt i galleriet!

Monteringsanvisning för kelo-panelen (på engelska)

Uhtua Design-produkter

Uhtua Design är en kollektion av möbler och inredning som tillverkats av kelo, som ger inredningen en äkta och dyrbar känsla – en del av det förflutna i naturens antika form. Möbelserien med sitt förenklade och tidlösa formspråk är idealisk för timmerstugor, urbana hem och offentliga utrymmen.

Kelon som används som råvara för Design-produkterna, har fått nya, moderna former av designern Jonas Hakaniemi. De handgjorda Uhtua Design-produkterna lyfter fram kelons unika egenskaper – sprickor, knölar och kärnvedens underbara, röda färg. Dessa ger varje produkt ett unikt utseende.

Med Uhtua Design-kollektionen vill vi visa respekt för den östkarelska kulturtraditionen. Namnet på kollektionen refererar till byn Uhtuan, där Elias Lönnrot samlade in en stor del av Kalevalas dikter. Samma sånger fungerade som källa till verk från mästare under karelialismens guldålder, såsom Sibelius, Gallen-Kallela och Edelfelt.

Kelomöbler

Möbler som tillverkats av kelo ser vackra ut både inomhus, på terrassen och på grillplatsen. Bilderna visar stabila möbler av massivt trä som tillverkats av Huliswood. Kelo är ett slitstarkt möbelmaterial.

Kelolampskärmar

En äkta kelolampskärm ger ett stämningsfullt ljus både i hemmet och stugan. Vi tillverkar också unika utomhusarmaturer på beställning, som exempelvis passar perfekt i trädgården intill en kelobyggnad.

Kelosågvara

Kelosågvirke kan användas på ett mångsidigt sätt såväl i inredning som på fasader. Kelons kärndel är rödaktig furu, som ger sågvaran en unik och månghundraårig nyans.

Okantad kelofuru utan skägg används för takpanel både i foder- och takfotsbrädor.

Innerväggen, som byggts av sågbak, ger bastur och spisrum en äkta känsla av en kelostuga. Keloplankan är ett massivt och lite uppvärmande äkta alternativ för bänkar jämfört med exotiska träslag. Keloplankan lämpar sig även som smygplanka för fönster och dörrar samt som trapp- och möbelmaterial.