fbpx

Sisustajalle

Ajatonta muotoilua 

Valikoimastamme löydät akustiikkalevyt, lattialankut, kelovalaisimet, uniikit kelokalusteet sekä luonnon omat näyttävät sisustusmateriaalit – kelopaneelin ja kelosahatavaran.

Lisäksi valmistamme siroa ja modernia Uhtua Design -kelokalustemallistoa.

Uhtua Akustik -akustiikkalevy

Uhtua Akustik -akustiikkalevy on Huliswoodin uutuustuote, joka valmistetaan kelotuotannon sivutuotteena tulevasta kelorimasta.

Uhtua Akustik sopii käytettäväksi niin julkisissa kuin yksityisissä tiloissa. Se soveltuu vaimentamaan ääntä studiossa ja isoissa julkisissa tiloissa, mutta kauniin ulkonäkönsä ansiosta Uhtua Akustik -keloakustiikkalevy sopii myös käytännölliseksi ja näyttäväksi sisustuselementiksi kotiin.

Levyn standardikoko on 600 mm x 600 mm, mutta sitä valmistetaan myös mittatilauksena. Rimakehikon alla on turvepohjainen Konto-akustiikkalevy. Uhtua Akustikille on tehty viralliset testit Zenner Oy:n äänilaboratoriossa Helsingissä.  Voimmekin ylpeinä sanoa, että Uhtua Akustik sekä vaimentaa ääntä että hajoittaa sitä.

Uhtua Akustik voidaan valmistaa myös pelkkänä sisustuselementtinä ilman Konto-akustiikkalevyä.

Kelopaneeli

Kelosta valmistetulla kevyellä paneelilla rakennat helposti aitoa kelopintaa ja tuot tilaan Lapin tunnelmaa.

Kelopaneeli on nykyaikainen tapa rakentaa aitoa kelopintaa. Kätevän ponttirakenteen ansiosta kelopaneeli on erittäin helppo ja nopea asentaa!

Kelopaneeli sopii paitsi saunaan ja takkahuoneeseen, niin lähes mihin tahansa tilaan, johon halutaan lempeää tunnelmaa. Kelopaneeli voidaan asentaa myös ulkoverhoukseen, jolloin on mahdollista käyttää järeämpää tavaraa.

Katso ohjeet ja vinkit kelopaneelin helppoon asennukseen.

Kelosahatavara

Kelosahatavaraa voi käyttää monipuolisesti niin sisustuksessa kuin ulkoverhouksessa. Kelon sydänosa on punahonkaa, joka antaa sahatavaralle ainutlaatuisen vuosisatoja vanhan sävyn.

Särmäämätöntä tuppilautaa käytetään sisäkattojen verhouksessa sekä vuori- ja räystäslaudoissa.

Kelopinnasta eli lososta rakennettu sisäseinä taas tuo saunoihin ja takkahuoneisiin oikean kelomökin tunnelmaa. Kelolankku on lauteisiin massiivisena ja vähän kuumenevana aito vaihtoehto eksoottisiin puulajeihin verrattuna.

Kelolankku käy myös ikkunoiden ja ovien smyygilankuksi sekä porras- ja kalustemateriaaliksi.

Kelolattialankku

Kun yli satavuotinen lattialankkujen valmistushistoria ja vuosisatoja vanha kelopuu kohtaavat, syntyy jotain ainutlaatuista.

Vuonna 1907 perustetun Kyyjärven Saha Oy:n toimintaa jatkaa Jokisuu Works Oy. Valmistamme yhteistyössä kelolankkulattioita PonttiSet -päätyponttimenetelmällä.

Kelolattialankkuna on loistava valinta useisiin lattiatarpeisiin. Se soveltuu muun muassa omakotitaloihin,vapaa-ajan rakennuksiin ja vaativiin perinnerakennuskohteisiin.

Pystymme toimittamaan tilauksesta myös erikoiskokoja.

Kelokalusteet

Kelosta valmistetut kalusteet ovat näyttäviä sisätiloissa, terassilla ja grillipaikalla. Kuvissa on Huliswoodin valmistamia, järempiä massiivipuukalusteita. Huonekalumateriaalina kelo on kestävä.

Kelovalaisimet

Aito kelovalaisin luo tunnelmallista valoa kotiin ja mökille. Lisäksi valmistamme tilauksesta uniikkeja ulkovalaisimia, jotka sopivat täydellisesti esimerkiksi kelorakennusten pihapiiriin.

uhtua-design-lowres-2

Uhtua Design -tuotteet

Uhtua Design on kelosta valmistettu huonekalu- ja sisustusmallisto, joka tuo sisustukseen aitoa ja arvokasta tunnelmaa – palasen menneisyyttä luonnon antiikin muodossa. Muotokieleltään pelkistetty ja ajaton kalustesarja sopii niin hirsimökkiin, kaupunkikotiin kuin julkisiin tiloihin.

Design-tuotteiden raaka-aineena käytetty kelo on saanut muotoilija Jonas Hakaniemen käsittelyssä uusia moderneja muotoja. Käsityönä valmistetut Uhtua Design -tuotteet ilmentävät kelon ainutlaatuisia ominaisuuksia – halkeamia, pahkoja ja upeaa sydänpuun punertavaa väriä. Nämä antavat uniikin ilmeen jokaiselle tuotteelle. 

Uhtua Design -mallistolla haluamme kunnioittaa vienankarjalalaista kulttuuriperinnettä. Malliston nimi viittaa Uhtuan kylään, josta Elias Lönnrot keräsi huomattavan osan Kalevalan runoista. Nämä samat laulumaat ovat olleet karelialismin kultakauden mestareiden, kuten Sibeliuksen, Gallen-Kallelan ja Edelfeltin, luomisen lähteinä.