Scroll Top

Sisustajalle ja remontoijalle

Ajatonta muotoilua 

Kelo on upea ja ainutlaatuinen materiaali, joka soveltuu erinomaisesti myös sisustustuotteiden valmistamiseen. Valikoimastamme löydätkin muun muassa akustiikkalevyt, kelovalaisimet, uniikit kelokalusteet sekä kelopaneelin, joka soveltuu niin sisustus- kuin saunapaneeliksi.

Kelosahatavarasta valmistat niin lauteet, seinähyllyt kuin pirttipöydätkin sekä monet muut sisustuksen katseenvangitsijat.

Kaikki sisustustuotteemme suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan joko tehtaallamme Karstulassa tai lähiseudulla valikoitujen yhteistyökumppaneidemme toimesta.

Ainutlaatuisia ideoita

Haluaisitko kotiisi tai toimitilaasi jotain näyttävää ja vain sinulle suunniteltua?
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun sisustukseen sopiva huonekalu, valaisin tai muu sisustuselementti.

Kelopaneeli

Kelosta valmistetulla kevyellä paneelilla rakennat helposti aitoa kelopintaa ja tuot tilaan Lapin tunnelmaa.

Kelopaneeli on nykyaikainen tapa rakentaa aitoa kelopintaa. Kätevän ponttirakenteen ansiosta kelopaneeli on erittäin helppo ja nopea asentaa!

Kelopaneeli sopii paitsi saunaan ja takkahuoneeseen, niin lähes mihin tahansa tilaan, johon halutaan lempeää tunnelmaa. Kelopaneeli voidaan asentaa myös ulkoverhoukseen, jolloin on mahdollista käyttää järeämpää tavaraa.

Uhtua Akustik -akustiikkalevy

Uhtua Akustik -akustiikkalevy on näyttävä ja käytännöllinen kelorimasta ja akustiikkalevystä valmistettu sisustuselementti.

Uhtua Akustik sopii käytettäväksi niin julkisissa kuin yksityisissä tiloissa. Se soveltuu vaimentamaan ääntä studiossa ja isoissa julkisissa tiloissa, mutta kauniin ulkonäkönsä ansiosta Uhtua Akustik -keloakustiikkalevy sopii myös sisustuselementiksi kotiin.

Levyn standardikoko on 590 mm x 590 mm, mutta sitä valmistetaan myös mittatilauksena. Rimakehikon alla on turvepohjainen Konto-akustiikkalevy. Uhtua Akustikille on tehty viralliset testit Zenner Oy:n äänilaboratoriossa Helsingissä.  Voimmekin ylpeinä sanoa, että Uhtua Akustik sekä vaimentaa ääntä että hajoittaa sitä.

Uhtua Akustik voidaan valmistaa myös pelkkänä sisustuselementtinä ilman Konto-akustiikkalevyä.

Kelokalusteet

Kelosta valmistetut kalusteet ovat näyttäviä sisätiloissa, terassilla ja grillipaikalla. Kuvissa on Huliswoodin valmistamia, järempiä massiivipuukalusteita. Huonekalumateriaalina kelo on kestävä.

Kelovalaisimet

Aito kelovalaisin luo tunnelmallista valoa kotiin ja mökille. Lisäksi valmistamme tilauksesta uniikkeja ulkovalaisimia, jotka sopivat täydellisesti esimerkiksi kelorakennusten pihapiiriin.

Uhtua Design -tuotteet

Uhtua Design on kelosta valmistettu huonekalu- ja sisustusmallisto, joka tuo sisustukseen aitoa ja arvokasta tunnelmaa – palasen menneisyyttä luonnon antiikin muodossa. Muotokieleltään pelkistetty ja ajaton kalustesarja sopii niin hirsimökkiin, kaupunkikotiin kuin julkisiin tiloihin.

Design-tuotteiden raaka-aineena käytetty kelo on saanut muotoilija Jonas Hakaniemen käsittelyssä uusia moderneja muotoja. Käsityönä valmistetut Uhtua Design -tuotteet ilmentävät kelon ainutlaatuisia ominaisuuksia – halkeamia, pahkoja ja upeaa sydänpuun punertavaa väriä. Nämä antavat uniikin ilmeen jokaiselle tuotteelle. 

Uhtua Design -mallistolla haluamme kunnioittaa vienankarjalalaista kulttuuriperinnettä. Malliston nimi viittaa Uhtuan kylään, josta Elias Lönnrot keräsi huomattavan osan Kalevalan runoista. Nämä samat laulumaat ovat olleet karelialismin kultakauden mestareiden, kuten Sibeliuksen, Gallen-Kallelan ja Edelfeltin, luomisen lähteinä.