Sisustajalle

Ajatonta muotoilua

Valikoimastamme löydät kelovalaisimet, uniikit kelokalusteet sekä luonnon omat näyttävät sisustusmateriaalit – kelopaneelin ja kelosahatavaran.

Lisäksi valikoimastamme löytyy siro ja moderni Uhtua Design -kelotuotemallisto.

Viimeisimpänä uutuutena UHTUA-akustiikkalevy! Lue lisää UHTUA Akustik esite

Kelopaneeli

Kelosta valmistetulla kevyellä paneelilla rakennat helposti aitoa kelopintaa ja tuot tilaan Lapin tunnelmaa.

Kelopaneeli on nykyaikainen tapa rakentaa aitoa kelopintaa. Kätevän ponttirakenteen ansiosta kelopaneeli on erittäin helppo ja nopea asentaa!

Kelopaneeli sopii saunaan, takkahuoneeseen, ja lähes mihin tahansa tilaan, johon halutaan aitoa Lapin tunnelmaa. Kelopaneeli voidaan asentaa myös ulkoverhoukseen, jolloin on mahdollista käyttää järeämpää tavaraa.

Käy katsomassa galleriasta kohteitamme!

Kelopaneelin asennusohje

uhtua-design-lowres-2

Uhtua Design -tuotteet

Uhtua Design on kelosta valmistettu huonekalu- ja sisustusmallisto, joka tuo sisustukseen aitoa ja arvokasta tunnelmaa – palasen menneisyyttä luonnon antiikin muodossa. Muotokieleltään pelkistetty ja ajaton kalustesarja sopii niin hirsimökkiin, kaupunkikotiin kuin julkisiin tiloihin.

Design-tuotteiden raaka-aineena käytetty kelo on saanut muotoilija Jonas Hakaniemen käsittelyssä uusia moderneja muotoja. Käsityönä valmistetut Uhtua Design -tuotteet ilmentävät kelon ainutlaatuisia ominaisuuksia – halkeamia, pahkoja ja upeaa sydänpuun punertavaa väriä. Nämä antavat uniikin ilmeen jokaiselle tuotteelle. 

Uhtua Design -mallistolla haluamme kunnioittaa vienankarjalalaista kulttuuriperinnettä. Malliston nimi viittaa Uhtuan kylään, josta Elias Lönnrot keräsi huomattavan osan Kalevalan runoista. Nämä samat laulumaat ovat olleet karelialismin kultakauden mestareiden, kuten Sibeliuksen, Gallen-Kallelan ja Edelfeltin, luomisen lähteinä.

Kelokalusteet

Kelosta valmistetut kalusteet ovat näyttäviä sisätiloissa, terassilla ja grillipaikalla. Kuvissa on Huliswoodin valmistamia, järempiä massiivipuukalusteita. Huonekalumateriaalina kelo on kestävä.

Kelovalaisimet

Aito kelovalaisin luo tunnelmallista valoa kotiin ja mökille. Lisäksi valmistamme tilauksesta uniikkeja ulkovalaisimia, jotka sopivat täydellisesti esimerkiksi kelorakennusten pihapiiriin.

Kelosahatavara

Kelosahatavaraa voi käyttää monipuolisesti niin sisustuksessa kuin ulkoverhouksessa. Kelon sydänosa on punahonkaa, joka antaa sahatavaralle ainutlaatuisen vuosisatoja vanhan sävyn.

Särmäämätöntä tuppilautaa käytetään sisäkattojen verhouksessa sekä vuori- ja räystäslaudoissa.

Kelopinnasta eli lososta rakennettu sisäseinä taas tuo saunoihin ja takkahuoneisiin oikean kelomökin tunnelmaa. Kelolankku on lauteisiin massiivisena ja vähän kuumenevana aito vaihtoehto eksoottisiin puulajeihin verrattuna. Kelolankku käy myös ikkunoiden ja ovien myykilankuksi sekä porras- ja kalustemateriaaliksi.