fbpx

Huli-Sauna

Huli-Sauna on löylyvalmis kelopihasauna

Kappale pohjoisen metsän tuoksua ja tunnelmaa.

Huliswoodin Huli-Saunat ovat löylyvalmiita kelosta valmistettuja pihasaunoja. Seinät on veistetty käsityönä noin 20 cm vahvasta kelohirrestä, mikä takaa näyttävän, huoltovapaan ja käytännöllisen saunan pihaan kuin pihaan.

 Huli-Saunoista löytyy kolme valmissaunamallia: Pikku-Huli, Vasta-Huli ja Iso-Huli. Lisäksi mallistosta löytyy kesäkeittiö ja Villi-Huli eli asiakkaan toiveiden mukaan muokattava Huli, joka taipuu saunan lisäksi myös etätyöhuoneeksi, vierasaitaksi tai varastoksi.

Huliswoodin pihasaunat tarjoavat tunnelmallisen ja rentouttavan elämyksen. Huli-Saunat sopivatkin sekä yksityiseen käyttöön että täydentämään matkailupalveluita.

Harkitut yksityiskohdat

Kelo materiaalina luo saunahetkiin aivan omanlaisensa rauhoittavan tunnelman. Saunojen sisustuksessa keloa on käytetty katossa, lauteissa ja ovissa. Rauhallista tunnelmaa korostaa lauteen alta pilkistävä himmeä valaistus. Ponttilautalattia jalkojen alta tuntuu lämpimältä ja sopii hyvin saunan ilmeeseen. Kiuas isolla kivitilalla antaa kestävät ja muhkeat löylyt.

Kelosta rakennettu pihasauna - Huli-Sauna - on myös sisältä täyttä keloa lauteita myöten.

Pikku-Huli – Pieni pihasauna

Pikku-Huli istuu hyvin myös ahtaammille pihoille. Pikku-Hulin suorille lauteille mahtuu hyvin löylyttelemään kolme henkeä.

Optiona on L-muotoinen laude, jolloin yksi saunojista voi lepäillä myös rennosti makuullaan.

Löylyvalmishinta puukiukaalla alk. 15 600 € (sis. alv 24 %)

Vasta-Huli – käytännöllinen pihasauna

Vasta-Huliin mahtuu kuusi saunojaa ylälauteille yhtä aikaa istumaan – tai kaksi makoilemaan. Nimensä mukaisesti lauteilla istutaan leppoisasti vastakkain, joten saunajuttuja on helppo kertoa vastapuolelle.

Lauteille kulkeminen on helppoa ja turvallista, pihasauna toimii siten erityisen hyvin myös matkailukäytössä.

Löylymisvalmishinta puukiukaalla alk. 18 480 € (sis. alv 24 %)

Iso-Huli – pihasauna ja vierasaitta

Huli-malleista suurin on suunniteltu myös yöpymistä ajatellen eli Iso-Huli toimii myös vierasmajana. Pihasaunan viereistä tilaa voidaan käyttää sekä pukuhuoneena että majoittumiseen.

Väliseinässä on säädettävät venttiilit, joiden avulla saunan lämpöä saadaan myös kammariin. Näin majoittuminen on mukavaa kylmänäkin vuodenaikana.

 

Löylyvalmishinta puukiukaalla alk. 22 470 € (sis. alv 24 %)

Villi-Huli – pihasauna vai etätyöhuone?

Villi-Hulissa vain mielikuvitus (ja korkeus sekä leveys) on rajana. Leveys ja korkeus ovat kuljetuksen takia vakiot, mutta esimerkiksi pituutta, väliseinän paikkaa, ikkunoiden ja ovien paikkoja ja kokoja sekä lauteita voidaan muuttaa.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi etuseinälle suuri panoraamaikkuna?

Myös lauteet ja kiuas voidaan jättää pois, jolloin pihasauna muuntuu helposti vaikkapa tunnelmalliseksi piha-aitaksi, lisämajoitustilaksi, etätyöhuoneeksi tai varastoksi.

 

Huli-Keittiö – Kesäkeittiö mökille tai omaan pihaan

Kesäiset herkut valmistuvat Huli-Keittiön suojissa. Kesäkeittiö toimii toki yksinkin, mutta erityisen hyvin se sopii Huli-Saunan viereen. Yhdessä ne luovat pohjoisen tunnelmaa henkivän kokonaisuuden.Kesäkeittiön katoksen alla on tilaa grillille ja pöytätasolle, ruokailuryhmän voi sijoittuu Huli-Keittiön eteen.

Lisävarusteena saatava valokate antaa tarvittaessa suojaa. Valokatteen voi talven ajaksi laskea terassin etuseinää vasten. Näin grilli ja muut tarvikkeet pysyvät varmasti kuivina ja kunnossa seuraavaan kesään.

Hinta alk. 12800 € (sis. alv 24 %)

Toimitussisältö

Vakiokiuas on Narvi Stony kivikorilla varustettuna. Hormi on myös Narvin valmistama. Kiuas voidaan vaihtaa toiseen tai jättää pois.

Lisävarusteena on saatavissa piippumallinen vedenlämmitin kivikorin päälle.

Kiukaan ympärillä on säteilysuoja ja lattiaa vasten on suoja-alusta.

Huli-Sauna voidaan toimittaa myös sähkökiukaalla. On huomioitava, että hirsiseinät vaativat sähköntarpeeltaan muita seinärakenteita suuritehoisemman kiukaan.

Lattiassa on kaato kiuasseinällä olevaan kouruun. Näin vesi ei jää seisomaan lattialle.

Tutustu tarkemmin Huli-saunojen vakiotoimitussisältöön.

Asennus

Kuljetuksen ajaksi pihasaunan sivuräystäät ja piipun yläosa irrotetaan. Kiuas ja hormi on tuettu, kunnes sauna on nostettu paikalleen.

Huli-Saunat asennetaan asiakkaan valmiille perustukselle ja ovat kylpyvalmiita nopeasti toimituksen jälkeen.

Nosturilla rakennuksen asennus onnistuu hankalampaankin paikkaan ilman kasvillisuuden tai pihan vaurioita.

Rakennuslupa?

Pihasaunan, myös Huli-Saunan, rakentamiseen tarvitaan lähtökohtaisesti joko toimenpide- tai rakennuslupa, jonka myöntää rakennuspaikkakunnan viranomainen. Saat kuntasi rakennusvirastosta lisätietoa määräyksistä ja vaadittavista luvista.