Scroll Top

Kelosahatavara

Valikoimiimme kuuluu myös kelosahatavara, muun muassa tuppeensahatut kelolaudat ja -lankut, kelolattiat, kelolauteet ja smyygilaudat kelosta.

Lattialankut sekä tuppeensahatut laudat ja lankut löydät verkkokaupastamme

Muu sahatavara ja isommat erät: otathan yhteyttä myyntimme.

Tuppeensahattu kelolankku

Valikoimistamme löytyy myös moneen käyttöön kelpaavaa ja katseenkestävää tuppikelolankkua. Vuosisatoja vanhasta kelotukista läpisahattua, särmäämätöntä lankkua.

Tuppeensahatussa kelolankussa ovat jäljellä muistot koko puusta – mukana on punertava sydänpuu, vaaleampi pintapuu ja molemmissa reunoissa harmaa kelopinta. Kelo kaikessa kauneudessaan ja jykevässä koossa!

Höylätyn tuppilankun paksuus on 45-48 mm, joten se kestää käyttöä mitä erilaisemmissa projekteissa. Käyttökohteita ovat muun muassa vaikka portaat, lauteet, jykevät hyllyt, sängyt ja pöytäkalustot.

Vakiokoon kelolankun paksuus on noin 45-48 mm ja leveys 200-300 mm:n välillä. Leveämpiä ja paksumpia kokoja pyrimme myös pitämään varastossa. Yhdessä lankussa leveys voi vaihdella kelotukin luontaisen tyvi/latvavaihtelun mukaan.

Tuppeensahattu kelolauta

Myymme myös tuppeensahattua kelolautaa, niin höylättynä kuin höyläämättömänä. Järeää lankkua sirompi kelolauta on myös kelotukista läpisahattua.

Kelotuppilaudassa on jäljellä muistot koko puusta eli mukana on punertava sydänpuu, vaaleampi pintapuu ja molemmissa reunoissa harmaa kelopinta. Kelo kaikessa kauneudessaan ja käytettävyydessään.

Höylätty kelotuppilauta sopii sisätilojen projekteihin, kuten hyllyiksi tai käytettäväksi tehosteseinissä. Höyläämätön lankku taas sopii paremmin käyettäväksi ulkotiloissa.

Kelolaudan paksuus on noin 22 mm ja leveys vaihtelee normaalisti noin 200-260 mm välillä. Myös yksittäisessä laudassa leveys voi vaihdella kelotukin luontaisen tyvi/latvavaihtelun mukaan.

Kelolattialankku

Haluatko lattiaksi satoja vuosia vanhasta kelopuusta valmistetun puulattian, jolla on sielu ja historia?

Kelolattialankussa vaihtelee punertava sydänpuu ja vaaleampi pintapuu. Lattiasta ei tule tasaisen väristä, vaan lattiaan tulee luonnollista värivaihtelua. Oksat kuuluvat osaksi kelolattiaa, mutta niitä ei kannata suotta pelästyä, ne pysyvät lattiassa. Kuten jokainen kelo, niin on jokainen kelolattiakin erilainen.

Kelolattia sopii mainiosti niin vapaa-ajan asuntoihin ja mökkeihin kuin uusiin omakotitaloihin. Myös vaativiin perinnerakennuskohteisiin kelolattialankku on passeli valinta. Kelolattian vaatii allensa kunnon koolaukset eli aluspuut.

Huliswoodin kelolattialankku valmistetaan yhteistyössä Jokisuu Works Oy:n kanssa. Yhtiö jatkaa Kyyjärven Sahan yli satavuotista lattialankkujen valmistushistoriaa. Jokisuu Works on valmistanut lattialautoja Kyyjärvellä 80-luvulta asti. Lattialaudat valmistetaan PonttiSet-menetelmällä. Eli lattialankut on päätypontattu, joten lattialankut on helppo asentaa, eikä hukkapaloja juuri jää. Tutustu asennusohjeeseen.

Vakiona lattialankkuja valmistetaan kahdessa koossa: 28*145 mm, hinta 80 €/m² ja 90*140 mm, hinta 93 €/m². Tilauksesta valmistamme myös muita kokoja.

Lattialankut toimitetaan suoraan Jokisuu Worksin lämpöisestä ja kuivasta varastosta tilaajalle.