Scroll Top

Projektbyggande

Under årens lopp har Huliswood genomfört ett antal krävande kelobyggprojekt till privata och offentliga kunder både i Finland och utomlands. Vi tar även hand om designen enligt våra kunders önskemål.

Slutförda projekt

Världens största restaurang av kelo i Saariselkä

Huliswood genomförde sitt mest imponerande projekt hittills när man reste väggarna till världens största kelorestaurang i april 2014 i Saariselkä i hotell Kakslauttanens nya Santa Resort-område. Det behövdes sammanlagt 14 lastbilslaster för att transportera kelostommen. Två byggnader som levererats tidigare anslöts till stommen. Tillsammans utgör de förmodligen världens största enhetliga byggnad av kelo.

Robusta kelomöbler till restauranger

Hösten 2012 levererade vi stabila kelomöbler till Hesburger i Ruka och Ylläs. Sommaren 2013 öppnades Joutsas ABC-servicestation med Huliswood kelomöbler och Uhtua kelopanel. Tillverkare var Pentti Peiponen från Karstula Kiming.

Gökursformad keloalpbastu till Bayern

Huliswood har levererat en kelobastu i alpstil till Bayern i södra Tyskland. Den finska veteranen, Esa Ranta, som byggt bland annat spaanläggningarna Flamingo och Karibien i Finland, köpte det lilla idylliska Reiteralm spahotell. Spat omges av alptoppar. Utifrån kundens önskemål designade Jukka Ollikainen, byggnadsingenjör och timmervisionär från Karstula, , en gökursbastu som passar in i alplandskapet och vars väggar går utåt och uppåt i hörnen, som på ett gökur. Byggnaderna krävde stora yrkeskunskaper och bearbetades av Hirsirakenne Neuvonen i S:t Michel. Vi ansvarade för uppförandet i Bayern och i stor utsträckning även för det övrigakeloarbetet.

Kelo i många former till Lapplands turistdestinationer

Huliswood har byggt stugbyar av kelo för att möta de starkt växande behoven hos turismbranschen i norra Finland. Vår huvudsakliga samarbetspartner har varit Wilderness Hotel Nellim i Enare. De senaste åren har dussintals byggnader av kelo levererats till partnerföretagets fyra semesterbyar. Leveranserna har också inkluderat kelomöbler och andra inredningsprodukter.

Keloslott till Kerimäki

Schweizaren Marcus Cramers semesteranläggning i Kerimäki, Pyyniemi, stod inflyttningsklar våren 2014. Huliswood levererade stommar och kelosågvaror medan Pinehouse-x Oy från Nyslott ansvarade för resten av byggarbetet. Tomten rymmer en huvudbyggnad, ett garage och en strandbastu.

HULISWOODS STÖRSTA BASTU HITTILLS

I augusti 2018 levererade Huliswood en bastu till Tyskland som rymmer 160 personer på en och samma gång. Bastun färdigställdes av Blockhausbau Schnieders och slutkunden var Nettebad Osnabrück. Bastun togs i bruk i slutet av året, strax före jul. Bastun heter Tapahtuma-Sauna. Man anordnar programmerade bastubad varje dag.