Kelolankuista valmistettu lattia, jolla on räsymattoja.

Ainutlaatuinen puulattia

Kun yli satavuotinen lattialautojen valmistushistoria ja vuosisatoja vanha kelopuu kohtaavat, syntyy jotain ainutlaatuista. Syntyy näyttävä ja kestävä kelolankkulattia.

Kelolattialankkujen valmistaminen kunnioittaa arvokasta materiaalia. Lankuiksi sahataan pintavialliset kelotukit, joiden harmaata pintaa ei voida käyttää esimerkiksi kelopaneeleissa tai tuppilaudoissa.

Kelolattialankussa vaihtelee punertava sydänpuu ja vaaleampi pintapuu, luoden luonnollista värivaihtelua.  Myös oksat kuuluvat kelolattiaan. Toisin kuin kasvavasta puusta valmistetussa lautalattiassa, kelolattiassa isotkin oksat pysyvät lankussa. Kelolattia on ainutlaatuinen, eikä kahta samanlaista lattiaa löydy.

Kelolattiat syntyvät yhteistyössä

Kelolankku soveltuu lattiamateriaaliksi muun muassa uusiin omakotitaloihin, vapaa-ajan asuntoihin ja vaativiin perinnerakennuskohteisiin.

Valmistamme kelolattialankut yhteistyössä Jokisuu Works Oy:n kanssa, joka jatkaa vuonna 1907 perustetun Kyyjärven Sahan toimintaa. Lattialankut valmistetaan PonttiSet-menetelmällä. Ympäripontattuja PonttiSet-lautalattioita on valmistettu Kyyjärvellä jo 1980-luvun alkupuolelta asti.

Lattialankkujen vakiokoot ovat 28*145 mm, hinta 80 €/m² sekä 40*190 mm, hinta 93 €/m². Kysy myös erikoiskokoja.

Tehdäänkö teidänkin uusi lattia kelosta? Ota yhteyttä ja tilaa kelolattia jo tänään.

Kelosta valmistetun lattialankun päätypontti.    Kelosta valmistetun lattialankun päätypontti.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.